06-12695193 info@relaxmom.nl

EMB bloedtest 

De EMB bloedtest geeft inzicht in jouw huidige gezondheidsstatus en de oorzaak van jouw klachten

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft? Heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je ergens een tekort aan hebt zoals vitamines en mineralen? Of loop je al een tijdje met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Ben je erg moe en futloos, hormonaal uit balans, slaap je slecht, val je maar niet af, spelen er vruchtbaarheidsproblemen, heb je last van je darmen of andere lichamelijke ongemakken?

In mijn praktijk bied ik een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen!

We combineren de kennis van de EMB bloedtest met jouw persoonlijke wensen, doelen en mogelijkheden. Dit doen we samen, om tot een persoonlijk voedingsadvies te komen waarmee je gericht jouw klachten kan verminderen en een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid te bereiken.

BEGELEIDING OOK OP AFSTAND (ONLINE) MOGELIJK! 

 

EMB bloedanalyse praktijk RelaxMom- OrthoFysio Brabant
Voorbeeld uitslag EMB test

Is het volgende voor jou herkenbaar?

   • Je hebt (vage) klachten
   • Je bent vermoeid en futloos

   •  Je weet niet welke voedingssupplementen je het best kunt nemen
   • Je weet niet welke voeding bij jou past
   • Je wil je gezondheid optimaal ondersteunen
   • Je hebt al diverse onderzoeken in de reguliere gezondheidszorg gehad, maar ze kunnen niets vinden
   • Je hebt geen klachten maar je wil graag een APK voor lichaam en geest

  Hoe gaat een EMB bloedtest in zijn werk?

  Een EMB bloedtest is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik (capillair) een klein beetje bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht. Bij dit onderzoek wordt met zowel een reguliere als complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed. 

  Meten is weten

  Wat wordt er getest bij de EMB bloedtest?

  • Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden!

   Met een paar druppels bloed uit je vinger krijg je uitgebreide informatie over de conditie van je lichaam en pre-klinische belastingen (voordat een ziekte merkbaar is). Zo kunnen er signalen naar voren komen van een eventuele vitaminen- en mineralentekort, voedselsensitiviteiten en of er zich parasieten, schimmels en/of bacteriën in je darm bevinden. Daarnaast wordt ook gemeten of er sprake is van een toxische belasting, een hormonale disbalans, of je stresswaarden te hoog zijn en nog veel meer.

   Een EMB bloedanalyse geeft heel veel waardevolle en bruikbare informatie over pathologische verstoringen van het lichaam.

   Er wordt op drie verschillende manieren getest. Hematologie (wat de dokter ook doet), levend bloedanalyse (onder de microscoop) en op energetisch niveau (met behulp van bioresonantie).

   Een team van experts van het lab analyseert het bloed op microscopisch en energetisch niveau. De uitslag van het lab combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies, zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

   Een EMB bloedtest is een aanvulling op complementaire zorg en vervangt nooit reguliere zorg of een regulier bloedonderzoek. Heb je klachten waarmee je nog niet bij de huisarts bent geweest, ga dan altijd eerst naar de huisarts!

    

  Na de EMB bloedanalyse heb je antwoorden op je vragen als:

  -Kan ik wel tegen brood?
  -Verdraag ik koemelk?
  -Waarom val ik niet af?
  -Wat doen gluten met mij?
  -Moet ik magnesium bijslikken, zo ja welke vorm?
  -Heb ik een vitamine B12 tekort?
  -Waarom slaap ik zo slecht?
  -Waar komt de vermoeidheid vandaan?
  -Waarom ben ik zo onrustig?
  -Hoe is mijn hormoonhuishouding?
  -Hoe kan ik mijn vruchtbaarheid verbeteren?

  Hele waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn. En met een aantal gerichte stappen geef je jezelf direct een extra boost in energie.

   

   

  Zeer complete bloedtest

  Persoonlijk gesprek

  Uitgebreid adviesrapport

  Veelgestelde vragen over de EMB bloedtest

  Waarom is een EMB bloedtest aan te raden?

  Het geeft je inzicht in mogelijke voedingstekorten, verstoringen en belastingen en waar mogelijk klachten vandaan komen en hoe deze snel en effectief op te lossen. Heb je geen klachten? Dan kun je 1x per jaar een EMB bloedtest laten doen als algehele gezondheidscheck. Want meten = weten. Zie het als een jaarlijkse APK voor je lichaam!

  Hoe gaat de EMB bloedtest in zijn werk?

  Met een eenvoudige prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger. Deze afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er weinig van! 

  Vervolgens stuur ik het bloed op naar het laboratorium (EMB B.V.) waar ik mee samenwerk. Een deskundig team van het laboratorium analyseert je bloed en bekijkt de resultaten, waardoor je ook informatie krijgt over de patronen die zij in jouw waardes zien.

  De uitslag van het laboratorium combineer ik met de gegevens van de intake, zodat ik een goede analyse kan maken. Dit is de basis van je persoonlijk advies (leefstijl-, voeding- en suppletie advies), zodat jij je snel weer fit en gezond kunt voelen!

  In het tweede gesprek bespreken we het persoonlijke advies. Meestal is dit zo’n 3 weken na het intakegesprek.

  De EMB bloedtest kan onderdeel zijn van een coachingstraject waarbij ik je intensief begeleid om van je klachten af te komen. Tijdens het adviesgesprek bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. een traject.

  Wie laten zoal een EMB bloedanalyse doen?

  Veel cliënten hebben verschillende (vage) klachten en weten niet waar het vandaan komt. Denk aan een opgeblazen buik, PMS, huidklachten, overgangsklachten, burn-out, eetbuien, problemen met afvallen, mentale problemen, darmklachten, slaapproblemen en vermoeidheid. Of ze willen graag met voedingssupplementen gaan starten maar hebben geen flauw idee waar ze mee ze moeten gaan starten of waar ze een tekort aan hebben. Ze zijn dus op zoek naar een algehele gezondheidscheck. Een EMB test biedt dan de antwoorden op deze vragen. Je krijgt specifiek inzicht en kunt doelgericht aan de slag met je gezondheid.

  Waar wordt met de EMB bloedanalyse op getest?

  Met de EMB bloedtest kunnen de volgende verstoringen aangetoond worden:

  • Vrije radicaal belasting
  • Leverbelasting
  • Darmverstoring
  • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
  • Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
  • pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
  • B12-status
  • Vitaminenpanel (denk aan vitamine D tekort, vitamine A, etc.)
  • Mineralenpanel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.)
  • Spoorelementenpanel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
  • Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
  • Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
  • Bacteriële belasting
  • Geopatische stress (stress van WIFI, zendmasten, etc.)
  • Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

  Tevens worden de volgende reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

  • Trombocyten (bloedplaatjes)
  • Rode bloedcellen (erytrocyten)
  • Witte bloedcellen (leukocyten)
  • Hemoglobine (Hb, ijzer)
  • Hematocriet (Ht)
  • Mean Corpuscular Volume (MCV)
  • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

  Wellicht duiden de uitslagen erop dat je darmflora uit balans is, dat je stresswaarden te hoog zijn, of dat je insulineresistentie aan het ontwikkelen bent.

  Zeer waardevolle informatie om serieuze gezondheidsproblemen voor te zijn.

  Wat zijn de voordelen van de EMB bloedtest?
  • De test geeft snel en veel informatie omtrent de status van jouw gezondheid en aanwezige gezondheidsproblemen.
  • De behandeling is vaak efficiënter en korter.
  • De test voorziet in een leefstijladvies, een voedingsadvies en een suppletieadvies.
  • De test is veel goedkoper dan normaal via laboratoriumonderzoek zou moeten worden betaald.
  Is de EMB test ook geschikt voor kinderen?

  De EMB test is geschikt voor iedereen van 0-100 jaar. Bij kleine kinderen kan er eventueel ook gebruik gemaakt worden van speekselonderzoek i.p.v. bloedonderzoek. 

  Voor wie is de EMB bloedtest?

  De EMB test voor iedereen die nieuwsgierig is en geïnteresseerd is in de status van zijn of haar gezondheid. Het geeft enorm veel inzichten en er komt bij iedereen iets uit waar je mee aan de slag kunt. Er is altijd wel iets aan je gezondheid te verbeteren.

  Maar ik ben gezond. Is een EMB dan ook aan te raden?

  Er zijn ook cliënten die denken dat ze alles goed doen want ze eten gezond eten en hebben een normale stoelgang. Maar het probleem zit vaak niet in wat je eet maar in hoe je lichaam het opneemt en kan verwerken. Als je dus voeding eet waar je niet goed tegen kunt zijn je darmen constant geïrriteerd. Als je hiervan geen klachten ondervindt, in de vorm van obstipatie of diarree, dan sta je hier niet bij stil. Maar juist door de irritaties in de darmen ontstaan er kleine ontstekingen en ook verstoringen in de opname van je voedingsstoffen. Je kunt dan nog zo gezond eten, het heeft alleen niet het gewenste effect. We noemen dat ook wel ‘dure poep’ want omdat je het niet goed opneemt en verteert poep je het er gewoon weer uit. Kortom als je geen gezonde darmen en een goede opname van voedingstoffen hebt, krijg je uiteindelijk allerlei (vage) klachten. Vaak sluipen deze klachten in de loop der jaren erin waardoor het je soms niet meteen opvalt. Daarom is een EMB test interesant om achter verborgen of beginnende (pre-klinische) functieverstoringen aanwezig zijn.

  Is de EMB test vergelijkbaar met regulier onderzoek?

  De adviezen die worden gegeven hebben een  holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld voor vitamine B12 kan er een regulier normale waarde zijn, terwijl deze EMB test een deficiëntie aangeeft. EMB test doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de client. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging of verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoeken en adviezen naar aanleiding van de EMB bloedtest vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

  Wat betekent energetisch?

  Het hele universum hangt aan elkaar door trillingen of frequenties. Dit betekent dat iedere stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan een eigen specifieke frequentie hebben. Als duidelijk is welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik uitstraalt, kun je dit zichtbaar maken, met behulp van verschillende apparatuur.

  De Energetisch Morfologische Bloedtest bestaat uit het analyseren en meten van reguliere waarden (met wat relevante toevoegingen), bloedonderzoek onder een microscoop en van energetische waarden d.m.v. bioresonantie apparatuur.

  Wat zijn de kosten van de EMB test?

  De EMB bloedtest is onderdeel van het coachingstraject waarbij ik je intensief begeleid om van je klachten af te komen. Tijdens het consult bespreken we of je naar aanleiding van de uitkomst van de test behoefte hebt aan extra begeleiding d.m.v. een traject.

  De EMB bloedtest bevat een anamnese, korte kennismakingsafspraak waarbij ook het bloed zal worden afgenomen en daarna een vervolgconsult waarin we het advies uitgebreid bespreken. Prijzen vind je op de ’tarieven’ pagina.

  De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de afname tijd, de analysetijd in het lab, maken van een uitgebreid verslag en persoonlijk advies naar aanleiding van de uitslag van de test en de ingevulde anamnese die in het persoonlijk advies ook wordt meegenomen en het vervolg consult waarin alles uitgebreid wordt uitgelegd en er tijd is voor vragen.

  Wat is het doel van de EMB bloedtest

  Het doel van de EMB bloedtest is het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.

  Contact 

  Wil je een afspraak maken?
  of heb je een vraag?

  Laat het me weten! Vul het contactformulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.  

  Bellen of whatsappen

  (+31) 0612695193

  Praktijkadres

  OrthoFysio Brabant

  Sint Jorisstraat 46

  5268 CP Helvoirt

  Noord Brabant, NL

  Contact-formulier

  Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat ik contact met je op kan nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.