06-12695193 info@relaxmom.nl

Fysio- en manuele therapie

voor jou en je kind (van 0-18 jaar)

Fysiotherapie

Je kunt last hebben van een blessure, pijnklachten of een bewegingsbeperking. Door onze drukke samenleving, een zittend beroep of overbelasting kunnen er functieproblemen in spieren, gewrichten en het zenuwstelsel ontstaan

Fysiotherapie kan hierbij een effectieve behandelmethode zijn, al dan niet gecombineerd met orthomoleculaire adviezen. Met de juiste voeding/supplementen kun je namelijk veel invloed hebben op pijnklachten en ontstekingsactiviteit in het lichaam.

Ik ben graag ‘hands-on’ bezig, bijvoorbeeld bij rug-, hoofdpijn-, nek-, schouder- en bekkenklachten. Verder hou ik me veel bezig met klachten rondom de zwangerschap. Als master manueel therapeut heb ik geleerd om specifieker te kunnen diagnosticeren en behandelen.
Ik streef daarbij naar optimale bewegingsvrijheid van alle gewrichten, zenuwen en weefsels. 

Ik ben BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als fysiotherapeut en als master manueeltherapeut. Daarnaast als kindermanueeltherapeut in het EWMM register

Logo KNGF

.” Luister.
Naar het fluisteren
van jouw lichaam.
Zodat het niet
hoeft te schreeuwen.

Inge

RelaxMom

Manuele therapie

Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft na de fysiotherapieopleiding een 3 jarige master gevolgd. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Bijvoorbeeld:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • heup- en bekkenklachten

Doel van manueeltherapie

Het doel van de therapie is zowel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en de pijn, alsook het verbeteren van de vaardigheden in de dagelijkse activiteiten, het werk en in de sport. De manueel therapeut past specifieke technieken op de gewrichten toe, om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding te verbeteren.

Dit worden mobilisaties genoemd eventueel aangevuld met manipulaties. Een manipulatie is een mobilisatie in een eindstand, uitgevoerd met een korte impuls. Hierbij kan een klikkend geluid optreden. De meeste patiënten ervaren dit als een kortdurend vreemd, maar niet pijnlijk gevoel. Met manuele therapie kun je met een paar behandelingen al veel verlichting van de klachten bereiken.

 

Specialisaties: o.a. Kinder-manuele therapie | Dry- needling | Medical Taping | Mulligan concept | Bekken, rug en schouderproblemen

Na mijn studie tot manueeltherapeut heb ik naast verschillende cursussen o.a. de Hand-Pols specialisatie-opleiding en de opleiding tot kinder-manueeltherapeut afgerond en ben ik als zodanig geregistreerd bij de European Workgroup of Manual Medicine (EWMM).

Hierdoor ben ik in staat om kinderen met gewrichtsfunctie-klachten in de leeftijd van 0-18 jaar ook met manuele therapie te behandelen. De behandeltechnieken die je bij deze leeftijdsgroep (zeker tot 12 jaar) gebruikt, zijn anders dan bij volwassenen:  mild en met weinig kracht, maar wel wel heel specifiek en gericht.  
Voor meer informatie en werkwijze bij kinderen: klik hier!

Binnen de praktijk RelaxMom | OrthoFysio Brabant werkt ook mijn man Pieter als fysio-manueeltherapeut. Hij is o.a. gespecialiseerd in Dry-Needling, Mulligan en taping-technieken en lid van het Schouder – en Knie Netwerk Brabant. 

Zie voor meer informatie ook www.orthofysio.nl !

Werkwijze (volwassenen)

Het eerste consult bestaat uit 3 onderdelen onderdelen: een vraaggesprek (screening en anamnese), een lichamelijk onderzoek en een eerste behandeling. Ik stel je vragen over de klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij ik je houding en bewegingen beoordeel en je gewrichten onderzoek. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met jou beslist ik dan of therapie zinvol is. Zo ja, stellen we samen doelen voor de therapie op, maak ik een behandelplan om die doelen te bereiken en gaat de behandeling direct van start. Zo wordt direct duidelijk na de eerste afspraak wat het vervolg is. De behandeling bestaat uit vele technieken uit de fysiotherapie en manuele therapie zoals mobilisaties en manipulaties van gewrichten, het behandelen van triggerpoints en spieren met manuele technieken (‘met de hand’), oefeningen/training en houding-en bewegingsadviezen. Aan het einde van een behandelserie stuur ik (met jouw goedkeuring) een rapportage naar de huisarts en/of specialist

Nuttige links:

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontroostbaar huilen, overstrekken, onrustig, voorkeurshouding, wil niet knuffelen, het hoofdje lijkt ‘scheef’ of ‘plat’, slecht slapen, vaak spugen..

 

Herken je dit?   

 

Contact 

Wil je een afspraak maken?
of heb je een vraag?

Laat het me weten! Vul het contactformulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.  

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Contact-formulier

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat ik contact met je op kan nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.