06-12695193 info@relaxmom.nl

Hormoon-balans

hormoonbalans en burnout herstel voor moeders


Als moeder heb je vele rollen: MAMA (met stip op 1), partner, vrouw, dochter, familie-dokter, zus, collega, vriendin..). Het vergt heel wat jongleer-kunsten om al deze rollen in balans te krijgen.
En jij bent ook nog gewoon jij. Of ben je jezelf een beetje vergeten? Woeps.. Mis je je oude ik / lijf / energie / hersenen / onbezorgdheid / uren slaap?

‘Mommy- burnout’

Helaas blijven maar al teveel vrouwen jaren last houden van bijvoorbeeld  slaapproblemen, een instabiele suikerspiegel, overgewicht (of juist ondergewicht!), bekkenklachten, vermoeidheid, uitputtingsverschijnselen, depressie, stress.. Dit kan komen doordat je teveel van jezelf hebt gevergd, je lijf en brein belangrijke voedingsstoffen tekort komen en/of je hormonale systeem overhoop gehaald is. En als je dan ook nog eens richting de (pre-) menopauze gaat is het helemaal feest..
Tel daar vervolgens slaaptekort, een druk gezin en een lastige werk-prive balans bij. Et voilà, dan heb je alle ingrediënten voor een zogenaamde mommy burn-out bij elkaar.

Hormoonbalans

Voel je je futloos, emotioneel, gestresst, moe, te zwaar, zit je niet lekker in je vel of heb je last van bijvoorbeeld PMS, PCOS, vocht vasthouden, haaruitval, overbeharing, een onregelmatige cyclus, migraine of acné? Dikke kans dat je hormonen een grote rol spelen!

Tijd om de boel weer in balans te brengen! 

 

 

Als het leven je laat struikelen,
maak er dan een salto van 

# Relaxmom

Dit zijn de signalen die (kunnen) duiden op een mommy burnout:

1. Vergeetachtigheid
Natuurlijk, elke moeder vergeet wel eens hier en daar wel iets, maar het wordt zorgwekkend als je continu voorwerpen, mensen en/of afspraken vergeet of terugvind op de raarste plekken (zoals in de koelkast). Dat betekent toch dat jouw brein niet functioneert zoals het hoort..

2. Je bent kortaf tegen je kids of partner
Slaapgebrek is een bitch. En op 3 uur slaap zijn de meeste vrouwen nu eenmaal niet op hun best. Maar als je merkt dat jouw lontje zo kort is dat je om het minst of geringste ontvlamt, er weinig voor nodig is om jou op de kast te krijgen en je de hele dag loopt te snauwen op iedereen, dan kan er meer aan de hand zijn. 

3. Je bent constant moe
Ook al slaap je bij uitzondering eens een keer een hele nacht door, word je nog niet uitgerust wakker. MOE is het nieuwe normaal en als het even zou kunnen zou je niks liever willen dan 3 weken aan een stuk slapen. Maar als je vervolgens ’s avonds in bed ligt lig je stijf gespannen in je bed, doe je geen oog dicht en schrik je van elke (…) wakker.

4. Je hebt geen lol meer in het moederschap
De automatische piloot staat volle bak aan en je kan niet genieten van de kleine, fijne momentjes met je kinderen. Je sjeest de hele dag door, om alles ‘af’ te krijgen, het lijkt alsof je nooit klaar bent. En je bent totaal het overzicht kwijt als er iets onverwachts gebeurd. Een dagje thuis met de kids of naar je werk? Je kiest dan nog liever voor een dag werken dan de drukte en de prikkels thuis. Je vind je kids de liefste van de wereld, maar het moederschap valt ontzettend tegen en je denkt iets te vaak terug aan hoe het was voordat je moeder werd.

Herken je je in alle bovenstaande symptomen, dan is er werk aan de winkel. Het zou kunnen dat je al een burn-out te pakken hebt, of in iedergeval op de route daar naar toe bent… Wat nu? 

 

 

Mama, you’re a hero.
Now let me take care of you! 

Je bent MOE (der)!!! Of zelfs bijna uitgeput.
Hoe krijg je je energie weer terug?  

Op het verlanglijstje van de meeste vrouwen:

Fitter worden

Want liters koffie nodig / buiten adem bovenaan de trap / een paar kilootjes teveel / weinig energie / (vage) klachten/ slecht slapen.

Een beetje relaxter zijn

Want onrealistische to do list van hier tot
Tokio / Perfectionist / Controle-freak / Vliegende Hollander/ Momzilla

What to do?

In mijn praktijk help ik vrouwen met vermoeidheidsklachten, hormonale disbalans en burn-out bij hun herstel. Met de juiste voeding, supplementen, slaap, ontspanning en beweging leer je weer lief te zijn voor jezelf en goed voor jezelf te zorgen. Zodat je het goede voorbeeld geeft. En omdat je daar een leuker mens van wordt 🙂

 

6 to-do’s voor MOEders

Jij lekker in je vel  =  happy kids

 

Goed eten & gezond leven voor jou en je gezin

Sporten en bewegen

Zorgen voor jezelf: ontspanning, slaap en me-time

l

Fit en relaxt met goede supplementen

Mooi en sterk: lijf, huid & haar

Je hormonen in balans

 

 

How to become..a RelaxMom?

Een relaxte mama zijn, ja dat willen we! En mooi, gezond, stralend, fit, strak, blij, energiek, in balans en uitgerust met bloedjes van brave kindjes.... 🙂 Dusss....    Ik moet je helaas teleurstellen....Er is geen standaard recept of stappenplan!  Iedereen heeft...

Voeding voor je immuunsysteem

De Hengelose kinderarts Ellen van der Gaag raadt vooral voeding aan in de strijd tegen virussen en luchtweginfecties. Dit naar aanleiding van een uitgebreide studie die onder haar hoede plaatsvond. Volgens diverse media hebben Italiaanse wetenschappers het onderzoek...

Corona

De wereld staat op scherp. Nieuwsberichten over het sterk oplopende aantal infecties en de mogelijke gevaren van het Coronavirus hopen zich op. Ook buiten China heerst veel onrust. Toch is de recentelijk in Wuhan opgedoken mutatie slechts één van de vele virussen...

Mom & Dad to be

Alles wat je doet, voelt, ervaart, eet, drinkt, om je heen hebt en meemaakt heeft invloed op jezelf maar ook op je ongeboren kind. Voorbereiden op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby start al jaren voor de bevruchting. Eicellen zijn bij een vrouw al aanwezig...

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist. Moleculair verwijst naar de moleculen in het lichaam en in voedingsstoffen. Orthomoleculaire geneeskunde streeft naar optimale concentraties van voedingstoffen in het lichaam. Eigenlijk betekent orthomoleculaire...

Welkom bij RelaxMom!

Ha, ik ben Inge! En met mijn achtergrond als fysiotherapeut, master (kinder-) manueeltherapeut, orthomoleculair therapeut én moeder, wil ik jou graag wegwijs maken in het doolhof van informatie rondom hormoonbalans, kinderwens, zwangerschap(-kwalen), bevalling,...

Contact 

Wil je een afspraak maken?
of heb je een vraag?

Laat het me weten! Vul het contactformulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.  

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Contact-formulier

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat ik contact met je op kan nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.