06-12695193 info@relaxmom.nl

Over mij

en het ontstaan van relaxmom

Over mij

Van fysiotherapeut tot Master (Kinder-) Manueeltherapeut.
Van Levensgenieter tot Orthomoleculair Therapeut en Leefstijlcoach voor vrouwen en kinderen

Ik ben Inge!  Ik heb 15 jaar ervaring als fysiotherapeut en master manueeltherapeut. En 4 jaar als moeder van Lot (4) en Siem (0).
Dat is ook een vak apart 🙂 

Ik heb me gespecialiseerd in kinder-manuele therapie bijvoorbeeld bij baby’s en kinderen met een voorkeurshouding, gewrichtsklachten en hoofdpijn. Ik ben nooit uitgestudeerd en hou van reizen, de zee, gezelligheid én lekker en gezond eten. Tijdens mijn studie orthomoleculaire geneeskunde ging een wereld voor mij open en die kennis wil ik graag met jou delen. Kennis op het gebied van gezondheid, voeding, zwangerschap(-kwalen), beweging, hormonen, lekker in je vel zitten, kinderen, (pre-)menopauze en allerlei andere dingen waarmee jij als vrouw en mama te maken kunt hebben.
Voeding- en leefstijlgeneeskunde voor jou en je gezin. Met als resultaat: Een relaxte, stralende jij en een goede basis voor gezonde kids.

RelaxMom was born.

Mijn missie

 Toen ik zwanger was van mijn oudste dochtertje heb ik veel boeken gelezen,
online informatie opgezocht, apps gedownload. Ik dacht dat ik goed voorbereid was, deed keurig wat de verloskundige mij vertelde en was goed bezig qua voeding, zwangerschapsvitamines etc. Dacht ik. 

Maar na mijn bevalling voelde ik me niet bepaald top en pas tijdens mijn studie orthomoleculaire geneeskunde kwam ik er achter hoe dat kwam en hoe weinig écht goed onderbouwde informatie er eigenlijk te vinden is als het gaat om hormonen, voeding, vruchtbaarheid, zwangerschap en herstel
Zo vaak heb ik gedacht: ‘Had ik dat maar geweten!’. En: ‘Waarom wist ik dit niet?’.  
Ik hoor van zoveel vrouwen dat zij hormonale klachten ervaren, moeilijk zwanger raken, veel problemen ervaren tijdens en na de zwangerschap en zich als moeder niet meer echt ‘de oude’ voelen. 

Daar wil ik met RelaxMom verandering in brengen, zodat er meer vrouwen gezond zwanger worden, minder klachten hebben, beter en sneller herstellen en als vrouw lekkerder in hun vel zitten, van de puberteit tot en met de overgang! 

 

Visie

Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Dat zie ik bij mijn patiënten, maar heb ik ook zelf ervaren, toen ik bijvoorbeeld zelf bekkenklachten kreeg rondom de bevalling van mijn dochtertje. 
Als manueeltherapeut kan ik bewegingsstoornissen diagnosticeren en effectief behandelen. Sommige klachten aan het bewegingsapparaat worden echter veroorzaakt of in stand gehouden vanuit een andere bron. Er zijn zoveel systemen en mechanismen in je lichaam en je bewegingsapparaat is daar maar 1 van.

De studie orthomoleculaire geneeskunde bracht de verdieping en verbreding waar ik al zo lang naar op zoek was. Een combinatie van biologie, voedingsleer, fysiologie, scheikunde, anatomie, psychologie en neurowetenschappen. 

Geen hocus-pocus, maar terug naar de basis. Hoe werkt je lichaam? Welke systemen zijn er en welke processen spelen zich af? Welke stoffen hebben je organen en cellen nodig om goed te kunnen functioneren? Hoe werken je hormonen?

Nu combineer ik de kennis van deze vakgebieden om -vrouwen en kinderen in het bijzonder- gerichter te kunnen behandelen en adviseren. 

Onderzoek en behandeling

Orthomoleculair onderzoek
Met behulp van een voedingsdagboek, verschillende vragenlijsten, een uitgebreid gesprek en eventueel lab-onderzoek vorm ik een uitgebreid beeld van jouw gezondheidstatus, mogelijke tekorten en disbalansen.

Orthomoleculaire therapie en voeding-/leefstijlcoaching
Naast het onderzoek naar jouw klachten, kijk ik naar jouw persoonlijke constitutie, voedingsvoorkeuren, verteringscapaciteit en mogelijke allergieën/intoleranties. Op basis daarvan kan ik passend voeding- en beweegadvies geven dat helemaal bij jou hoort en dat je dus ook goed vol kan houden. Je krijgt tijdens het tweede consult een uitgebreid rapport mee met mijn analyse en adviezen waar je nog heel lang plezier van hebt.

Als je écht begrijpt hoe je lichaam werkt, hoe/waarom je klachten zijn ontstaan en welke factoren mogelijk meespelen, dan kun je daar zelf iets aan doen. Het geeft je invloed op je gezondheid! Met té streng zijn voor jezelf bereik je vaak het tegenovergestelde. Ik hou de 80/20 regel aan. Als je het 80% van de tijd ‘goed doet’, kun je 20% besteden aan de dingen die je echt niet wil missen (zoals dat frietje, wijntje of stukje chocolade!). Geloof me, ik ben ook geen heilig boontje 🙂  En genieten is hééel belangrijk!!

(Kinder-) Manuele therapie en fysiotherapie
Daarnaast kun je natuurlijk ook terecht voor reguliere therapie zoals je die ook in andere fysiotherapiepraktijken tegenkomt. Indien gewenst kan ik dit combineren met orthomoleculaire geneeskunde en voeding/leefstijl adviezen voor een nog beter resultaat.

Aanpak

Bij RelaxMom kun je terecht voor verschillende onderzoeken en behandelingen: fysio-/manuele therapie, orthomoleculaire geneeskunde en voeding-leefstijl coaching.

Tijdens alle consulten vind ik het belangrijk om uitgebreid de tijd voor jou te nemen. Ik doe niet aan ‘lopende band werk’. Daarom ben ik ook deze praktijk gestart om het anders te kunnen doen. Echte waarde kunnen bieden aan vrouwen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ik weet waar jij tegenaan loopt in het proces van kinderwens tot mama, dat dat niet altijd over rozen gaat en dat je je soms wel eens afvraagt of jij nou de enige bent die zich niet zo top voelt.

Daarnaast hou ik van complexe vraagstukken oplossen. Waar ligt de oorzaak, hoe hebben de klachten zich ontwikkeld en wat kunnen we daar aan doen?

Tot slot denk ik dat iedereen met meer kennis over voeding, en gezondheid beter voor zichzelf kan zorgen en betere keuzes kan maken. Eet je gezonder, beweeg je voldoende en hou je je stresslevel onder controle? Dan wordt je lijf een stuk gelukkiger. En jij dus ook! 

Logo KNGF

Kwaliteit staat voorop

Ik ben wetenschappelijk opgeleid en ik baseer me in mijn onderzoek en adviezen behalve op medische kennis, op uitgebreid (laboratorium-) onderzoek en literatuurstudie. 

Bij voorkeur in samenwerking met je (huis)arts (of verloskundige/ gynaecoloog). Indien nodig maak ik hierbij gebruik van laboratorium onderzoek van bloed, urine, haar, speeksel of ontlasting. 

Ik ben BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als fysiotherapeut en als manueeltherapeut. Daarnaast als kindermanueeltherapeut in het EWMM register en als orthomoleculair therapeut in het CAT register.

Voor klachten verwijs ik je naar de WKKGZ-geschilleninstanties.
Ik val als fysio-/manueeltherapeut onder de Wkkgz-klachtenregeling en geschillencommissie van het KNGF. Als orthomoleculair therapeut (CAT level 3) val ik daarnaast onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) . Ik werk volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/.

 

 

Ervaringen

Na mijn zwangerschap kampte ik steeds vaker met vage gewrichtspijnen wanneer ik gesport had. Ook mijn energielevel werd steeds lager en steeds moeilijker bij te vullen. Zelfs zeven jaar later had ik deze vage klachten nog steeds. Inmiddels was het zelfs zover opgelopen dat ik maar tot een uur of twee ’s middags kon werken en dan was mijn energie en concentratie weg. Het was puur lichamelijk, maar hoe kon ik dit oplossen?

Tot ik bij Inge kwam. Ze heeft me door middel van vragenlijsten en goede gesprekken binnenstebuiten gekeerd. Ik heb tevens een bloedonderzoek gehad in goed overleg met mijn huisarts om het e.e.a. uit te sluiten. Er kwam duidelijk naar boven dat ik een drastisch vitaminetekort had. Vooral B12 was een dingetje. Met de juiste voeding (volwaardige producten, zo min mogelijk bewerkt) en de juiste vitamines voel ik me tegenwoordig weer helemaal de oude ik. Mijn hoofd is rustiger (minder piekeren) en mijn energielevel blijft constant zoals het hoort. Het lukt me zelfs om twee keer in de week intensief te sporten. Dankjewel Inge!!! 

Salina v.d. Nieuwenhuizen

In de afgelopen jaren heb ik al veel gehad aan het luisterende oor en de expertise van Inge. Had ik weer eens een ‘vrouwelijk’ kwaaltje, dan was Inge mijn eerste adres.  Ik kan altijd rekenen op een uitgebreide reactie, een overdaad aan tips, ze denkt met me mee en ze voelt met me mee. Het is erg fijn om met Inge te sparren en te voelen dat je hier niet alleen in staat. Al die ‘kwaaltjes en het gedoe’  kunnen je nogal eens onzeker maken. De positiviteit en de brede kennis van Inge zorgen ervoor dat ik altijd met volle moed weer aan de slag ga met de adviezen.
Op internet kun je heel veel Informatie vinden. De tijd heeft me doen leren dat je niet alles moet geloven wat daar staat. Inge is een kei in het checken van informatie, naar mijn weten is ze ook altijd aan de studie en staat open voor nieuwe onderzoeken en inzichten. Je kunt rekenen op een onderbouwde mening vanuit haar expertise. En die heeft ze op meerdere gebieden!
Ik ben nu in verwachting van ons eerste kindje. Allereerst; enorm trots en ook enorm spannend. Eet ik de goede dingen, krijg ik voldoende voedingstoffen binnen? Hup, naar Inge! Zij heeft gelijk de goede supplementen geadviseerd waardoor ik nu gerustgesteld ben. Ik hou mijn gezonde voedingspatroon gewoon aan, maar ik weet zeker dat ik alles wat ik tekort kom, aanvul. Als ons kleintje er is kan ik ook voor hem of haar bij Inge terecht, dat is een heel fijn idee!

Liselot van den Hurk

Sinds ik zwanger ben kom ik bij Inge. Het is mijn eerste zwangerschap en alle informatie was voor mij nieuw. Aangezien ik veel last heb van nekklachten en hierdoor vaak hoofdpijn krijg, kon ik wel het nodige advies gebruiken. Inge heeft mij geholpen bij het vinden van de juiste supplementen, en helpt ze mij door middel van verschillende technieken toe te passen om mijn nekklachten en daarmee mijn hoofdpijn onder controle te krijgen. Daarnaast ervaar ik het als prettig dat ze haar eigen ervaringen met mij deelt waardoor je erkenning krijgt en je begrepen voelt. Inge is zorgzaam, open en een goed luisterend oor. Kortom ik vind Inge een aanrader voor iedere (toekomstige) moeder!
Julia Hubers

” Al jaren heb ik last van migraine. Toen ik in de overgang kwam en daar allerlei klachten bij kreeg zoals slecht slapen, infecties en kilo’s aankomen heb ik een afspraak gemaakt bij Inge. Baat het niet dan schaadt het niet dacht ik. Normaal ben ik helemaal niet van de super gezonde dieet-en.
Ik moet het vooral lekker vinden en het moet vol te houden zijn voor een moeder van twee grote jongens die in de zorg werkt en regelmatig sport. Na een uitgebreide vragenlijst en intake krijg ik van Inge een prachtig uitgebreid verslag met daarin uitleg hoe mijn lichaam reageert op de verandering van mijn hormoon huishouding. Met tips over voeding, bewegen en supplementen. Ik ga er mee aan de slag maar niet alles past in mijn levenspatroon en niet alles vind ik lekker. Het moet ook leuk blijven is het motto. Toch merk ik duidelijk verandering. Mijn opvliegers worden minder, ik heb bijna geen migraine meer en ook slaap ik nu prima. In 3 maanden tijd ben ik de 7 kilo die eraan kwamen na het stoppen met de pil weer kwijt. Ik voel me fit en geniet van de mooie en lekkere dingen van het leven. Doordat ik door de week oplet met mijn voeding en 3x in de week sport kan ik in het weekend gewoon lekker meedoen met een chipje, bbq of lekker uit eten. De supplementen voor de vrouw in de overgang en de magnesium blijf ik voorlopig gebruiken. Het zijn maar vervelende dingen die hormonen. Inge bedankt voor jouw hulp om weer mezelf te worden. “

Roos Carlier

Contact 

Heb je een vraag? of wil je een afspraak maken?

Laat het me weten! Vul het contactformulier hiernaast in, stuur een (Whatsapp-) bericht of een e-mail en ik neem contact met je op.  

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Contact-formulier

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat ik contact met je op kan nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.