06-12695193 info@relaxmom.nl

Over mij

en het ontstaan van relaxmom

Over mij

Van fysiotherapeut tot Master (Kinder-) Manueeltherapeut.
Van Levensgenieter tot Orthomoleculair Therapeut en Leefstijlcoach voor vrouwen en kinderen

Ik ben Inge!  Ik heb 14 jaar ervaring als fysiotherapeut en master manueeltherapeut. En 4 jaar als moeder. Dat is ook een vak apart 🙂 
Ik heb me gespecialiseerd in kinder-manuele therapie bijvoorbeeld bij baby’s en kinderen met een voorkeurshouding, gewrichtsklachten en hoofdpijn. Ik ben nooit uitgestudeerd en hou van reizen, de zee, gezelligheid én lekker en gezond eten. Tijdens mijn studie orthomoleculaire geneeskunde ging een wereld voor mij open en die kennis wil ik graag met jou delen. Kennis op het gebied van gezondheid, voeding, zwangerschap(-kwalen), beweging, hormonen, lekker in je vel zitten, kinderen, (pre-)menopauze en allerlei andere dingen waarmee jij als vrouw en mama te maken kunt hebben.
Voeding- en leefstijlgeneeskunde voor jou en je gezin. Met als resultaat: Een relaxte, stralende jij en een goede basis voor gezonde kids.

RelaxMom was born.

Mijn missie

Toen ik zwanger was van mijn dochtertje heb ik veel boeken gelezen,
online informatie opgezocht, apps gedownload. Ik dacht dat ik goed voorbereid was, deed keurig wat de verloskundige/gynaecoloog mij vertelde en was goed bezig qua voeding, zwangerschapsvitamines etc. Dacht ik. 

Pas na de bevalling en tijdens mijn studie orthomoleculaire geneeskunde kwam ik er achter dat ik het mis had en hoe weinig goede, betrouwbare informatie er te vinden is. 
Zo vaak heb ik gedacht: ‘Had ik dat maar geweten!’. En: ‘Waarom wist ik dit niet?’.  
Er zijn zoveel vrouwen die tijdens de zwangerschap door de bomen het bos niet meer zien en zich als moeder niet meer echt ‘de oude’ voelen. 

Daar wil ik met RelaxMom verandering in brengen, zodat er meer vrouwen gezond zwanger worden, minder klachten hebben, beter en sneller herstellen en als moeder lekkerder in hun vel zitten! 


Work in progress!

Visie

Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Dat zie ik bij mijn patiënten, maar heb ik ook zelf ervaren, toen ik bijvoorbeeld zelf bekkenklachten kreeg rondom de bevalling van mijn dochtertje. 
Als manueeltherapeut kan ik bewegingsstoornissen diagnosticeren en effectief behandelen. Sommige klachten aan het bewegingsapparaat worden echter veroorzaakt of in stand gehouden vanuit een andere bron. Er zijn zoveel systemen en mechanismen in je lichaam en je bewegingsapparaat is daar maar 1 van.

De studie orthomoleculaire geneeskunde bracht de verdieping en verbreding waar ik al zo lang naar op zoek was. Een combinatie van biologie, voedingsleer, fysiologie, scheikunde, anatomie, psychologie en neurowetenschappen. 

Geen hocus-pocus, maar terug naar de basis. Hoe werkt je lichaam? Welke systemen zijn er en welke processen spelen zich af? Welke stoffen hebben je organen en cellen nodig om goed te kunnen functioneren? 

Nu combineer ik de kennis van deze vakgebieden om -vrouwen en kinderen in het bijzonder- gerichter te kunnen behandelen en adviseren. 

Proces

Orthomoleculair onderzoek
Met behulp van een voedingsdagboek, verschillende vragenlijsten, een uitgebreid gesprek en eventueel lab-onderzoek vorm ik een uitgebreid beeld van jouw gezondheidstatus, mogelijke tekorten en disbalansen.

Orthomoleculaire therapie en voeding-/leefstijlcoaching
Naast het onderzoek naar jouw klachten, kijk ik naar jouw persoonlijke constitutie, voedingsvoorkeuren, verteringscapaciteit en mogelijke allergieën/intoleranties. Op basis daarvan kan ik passend voeding- en beweegadvies geven dat helemaal bij jou hoort en dat je dus ook goed vol kan houden. Je krijgt tijdens het tweede consult een uitgebreid rapport mee met mijn analyse en adviezen waar je nog heel lang plezier van hebt.

Als je écht begrijpt hoe je lichaam werkt, hoe/waarom je klachten zijn ontstaan en welke factoren mogelijk meespelen, dan kun je daar zelf iets aan doen. Het geeft je invloed op je gezondheid! Met té streng zijn voor jezelf bereik je vaak het tegenovergestelde. Ik hou de 80/20 regel aan. Als je het 80% van de tijd ‘goed doet’, kun je 20% besteden aan de dingen die je echt niet wil missen (zoals dat frietje, wijntje of stukje chocolade!). Geloof me, ik ben ook geen heilig boontje 🙂  En genieten is hééel belangrijk!!

(Kinder-) Manuele therapie en fysiotherapie
Daarnaast kun je natuurlijk ook terecht voor reguliere therapie zoals je die ook in andere fysiotherapiepraktijken tegenkomt. Indien gewenst kan ik dit combineren met orthomoleculaire geneeskunde en voeding/leefstijl adviezen voor een nog beter resultaat.

Aanpak

Bij RelaxMom kun je terecht voor verschillende onderzoeken en behandelingen: fysio-/manuele therapie, orthomoleculaire geneeskunde en voeding-leefstijl coaching.

Tijdens alle consulten vind ik het belangrijk om uitgebreid de tijd voor jou te nemen. Ik doe niet aan ‘lopende band werk’. Daarom ben ik ook deze praktijk gestart om het anders te kunnen doen. Echte waarde kunnen bieden aan vrouwen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ik weet waar jij tegenaan loopt in het proces van kinderwens tot mama, dat dat niet altijd over rozen gaat en dat je je soms wel eens afvraagt of jij nou de enige bent die zich niet zo top voelt.

Daarnaast hou ik van complexe vraagstukken oplossen. Waar ligt de oorzaak, hoe hebben de klachten zich ontwikkeld en wat kunnen we daar aan doen?
Ik geloof niet in symptoombehandeling, maar in het aanpakken van de bron van de klachten.

Tot slot ben ik overtuigd dat iedereen met meer kennis over voeding, en gezondheid beter voor zichzelf gaat zorgen en betere keuzes gaat maken. Eet je gezonder, beweeg je voldoende en hou je je stresslevel onder controle? Dan wordt je lijf een stuk gelukkiger. En jij dus ook! 

Kwaliteit staat voorop

Ik ben wetenschappelijk opgeleid en ik baseer me in mijn onderzoek en adviezen behalve op medische kennis, op uitgebreid (laboratorium-) onderzoek en literatuurstudie. 

Bij voorkeur in samenwerking met je (huis)arts (of verloskundige/ gynaecoloog). Indien nodig maak ik hierbij gebruik van laboratorium onderzoek van bloed, urine, haar, speeksel of ontlasting. 

Ik ben BIG-geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) als fysiotherapeut en als manueeltherapeut. Daarnaast als kindermanueeltherapeut in het EWMM register en als orthomoleculair therapeut in het CAT register.

Voor klachten verwijs ik je naar de WKKGZ-geschilleninstanties.
Ik val als fysio-/manueeltherapeut onder de Wkkgz-klachtenregeling en geschillencommissie van het KNGF. Als orthomoleculair therapeut (CAT level 3) val ik daarnaast onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) . Ik werk volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/.

 

 

Logo KNGF

Wat zijn jouw klachten? Waar komen ze vandaan? Als je verschillende klachten ervaart, hoe staan zijn in relatie tot elkaar? Zoek naar het waarom in plaats van simpelweg symptomen te bestrijden. Dat geeft je invloed op je klachten.

 

Inge

RelaxMom

Contact 

Heb je een vraag? of wil je een afspraak maken?

Laat het me weten! Vul het contactformulier hiernaast in, stuur een (Whatsapp-) bericht of een e-mail en ik neem contact met je op.  

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Contact-formulier

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat ik contact met je op kan nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.