06-12695193 info@relaxmom.nl

Onderzoeken

Orthomoleculaire therapie 

Laboratorium Onderzoek

Indien gewenst maak ik gebruik van de volgende onderzoeken: 

Bloed onderzoek
Faeces onderzoek
Speeksel onderzoek
Urine onderzoek
Haarmineralen test
Vragenlijsten
EMB bloedtest : klik hier
DNA test: klik hier

Orthomoleculair onderzoek

Met behulp van gesprekken, een voedingsdagboek, verschillende vragenlijsten en eventueel lab-onderzoek vorm ik een uitgebreid beeld van jouw gezondheidstatus, mogelijke tekorten en disbalansen.

 

 

Orthomoleculaire therapie & voeding/leefstijl-coaching

Naast het onderzoek naar jouw klachten, kijk ik naar jouw persoonlijke constitutie, voedingsvoorkeuren, verteringscapaciteit en mogelijke allergieën/intoleranties. Op basis daarvan kan ik passend voeding- en beweegadvies geven dat helemaal bij jou hoort en dat je dus ook goed vol kan houden. Je krijgt tijdens het tweede consult een uitgebreid rapport mee met mijn analyse en adviezen waar je nog lang plezier van hebt!

Neurotransmitter vragenlijst

Neurotransmitters zijn regel-stoffen in je hersenen. Als je last hebt van stress, burnout, depressie, angsten, onrust of lusteloosheid, of als je bijvoorbeeld moeite hebt met functies als helder nadenken of concentreren, kan dit te wijten zijn aan een disbalans van neurotransmitters. Deze vragenlijst heet de ‘Braverman test’ naar de gelijknamige wetenschapper.  

Het gaat hier om de volgende vier belangrijke neurotransmitters;

Dopamine
Dopamine staat voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat te genieten van de mooie dingen in het leven en komen we in actie. Bij een tekort voelt men zich vaak lusteloos.

Acetylcholine
Acetylcholine is belangrijk voor de geheugen- en intellectuele functies. Bij een tekort kan iemand erg verward zijn.

GABA
GABA is remt bovenstaande neurotransmitters in hun activiteit en zorgt daarmee voor rust. Bij een tekort voelt men zicht daarom juist onrustig. Een tekort hiervan wordt vaak gezien. Maar dat is veilig en makkelijk te reguleren met suppletie.

Serotonine
Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voorstof van melatonine (slaap hormoon). Te weinig serotonine geeft klachten zoals depressies, eetstoornissen en slaapproblemen. Ook aanmaak van serotonine is op een veilige en gemakkelijke manier aan te vullen door kruiden en lichaamseigen stoffen.

Het zijn heel wat vragen (invullen duurt zo’n 15-20 minuten). Het is de bedoeling om deze vragen (op de computer) snel in te vullen. Het eerste wat in je opkomt. Bij de uitslag gaat om het totaal aantal JA-antwoorden per onderdeel. Bijv. deel A; dopamine = 26, acetylcholine = 30, GABA = 20, Serotonine = 24. Deel B; dopamine = 3, acetylcholine = 7, GABA = 10, Serotonine = 8.

Wil je begeleiding en uitleg naar aanleiding van de test?
Email dan je uitslag naar info@relaxmom.nl. Op basis van jouw uitslag kan ik je gericht advies geven tijdens een (live of video) consult.

Zodra je jouw tekorten gericht gaat aanvullen zal je je snel weer meer in balans gaan voelen! 


In welke afbeelding herken jij jezelf?

 

Je hormonen de baas

Hormoonbalans

Zijn jouw hormonen in balans of voel je je gestresst, futloos, emotioneel, moe, te zwaar, zit je niet lekker in je vel of heb je last van PMS, PCOS, vocht vasthouden, haaruitval, migraine, acné of andere hormonale klachten?

Doe de test!

Wil je weten hoe het met jouw hormoonbalans zit? En wil je die aanpakken zodat je snel weer lekker in je vel zit? Doe de test en stuur je uitslag naar info@relaxmom.nl

Contact 

Wil je een afspraak maken?
of heb je een vraag?

Laat het me weten! Vul het contactformulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.  

Bellen of whatsappen

(+31) 0612695193

Praktijkadres

OrthoFysio Brabant

Sint Jorisstraat 46

5268 CP Helvoirt

Noord Brabant, NL

Contact-formulier

Dit formulier vraagt om jouw naam, email adres en/of telefoonnummer zodat ik contact met je op kan nemen. Jouw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.