06-12695193 info@relaxmom.nl

De Hengelose kinderarts Ellen van der Gaag raadt vooral voeding aan in de strijd tegen virussen en luchtweginfecties. Dit naar aanleiding van een uitgebreide studie die onder haar hoede plaatsvond. Volgens diverse media hebben Italiaanse wetenschappers het onderzoek bestudeerd en adviseren zij haar dieet in de strijd tegen het coronavirus. 

Dr. Ellen kreeg in haar praktijk vaak te maken met kwakkelende kinderen die last hebben van hoesten, koorts en verkoudheden. De kinderen hadden last van virusinfecties. Omdat het dieet van veel kinderen aan alle kanten rammelt, besloot ze om te gaan onderzoeken wat het effect van voeding kan zijn op de weerstand van deze kinderen. De resultaten liegen er niet om.

Kinderen die amper groenten eten, blijken veel vatbaarder voor ziektes. Dr. Ellen ontdekte dat kinderen die overschakelen op een dieet met groene groentes (zoals boerenkool, spruitjes en broccoli), rijkelijk roomboter smeren, volle zuivel krijgen en een stoofpotje eten met rundvlees, veel minder vaak ziek zijn. Onbewerkt voedsel en voldoende vetten zijn dus heel belangrijk voor een sterk immuunsysteem.

Haar advies is tegen het zere been van het Voedingscentrum, want deze organisatie is nog altijd bang voor verzadigd vet. Ze raden margarine aan. Dr. Ellen zegt dat andere landen de angst voor verzadigd vet steeds meer loslaten. Zelfs in Amerika wordt volvette zuivel nu geadviseerd, terwijl dat land juist veel mensen met overgewicht telt.

Door het dieet van dr. Ellen konden de kinderen vaker de medicatie laten staan. De kinderen die wel ziek waren geworden, waren meestal veel sneller weer beter.

Dr. Ellen ziet liever dat we goed eten, dan dat we ons heil in supplementen zoeken. Geen zakjes en pakjes. Ze is vooral fan van stoofschotels. Daarmee krijg je veel meer voedingsstoffen binnen, doordat je geen kookvocht afgiet. Bij het afgieten van kookvocht, spoel je onbedoeld ook veel vitamines en mineralen door de gootsteen.

Bron: Juglen Zwaan | aHealthylife.nl

Thuisquarantiane

Dit is het moment om met je voeding aan de slag te gaan en een gezonde ommezwaai te maken! Heb jij nu ook meer tijd om eens uitgebreid in de keuken te gaan staan?  Ga voor variatie in gezonde ontbijtjes, smoothies en lunches en maak ze vers klaar in plaats van de standaard boterham met pindakaas! Maar of je dan lekker en gezond eet hangt toch wel een beetje af van jouw kennis van voeding…. en je kookkunsten 🙂
Goed en gezond leren koken is een proces dat (veel) tijd kost en hoe meer variaties je nu leert koken zonder pakjes en zakjes, hoe meer je van die kennis kan profiteren in de toekomst.

Pas goed op jezelf en de mensen om je heen, stay well! 

Liefs, Inge