06-12695193 info@relaxmom.nl
Ha, ik ben Inge! En met mijn achtergrond als fysiotherapeut, master (kinder-) manueeltherapeut, orthomoleculair therapeut én moeder, wil ik jou graag wegwijs maken in het doolhof van informatie rondom hormoonbalans, kinderwens, zwangerschap(-kwalen), bevalling, optimaal herstel en jouw (soms overweldigende) rol als mama.

Ik hou de laatste inzichten en ontwikkelingen voor je bij en probeer lastige wetenschappelijke informatie zo goed mogelijk te vertalen naar begrijpelijke taal. Op deze site kun je informatie vinden over vanalles wat te maken heeft met:

Jouw kinderwens: Zwanger worden is vaak geen vanzelfsprekendheid, dat weet ik uit ervaring. Leer wat je kan doen om met goede voeding, leefstijl, stressreductie, de juiste supplementen en het in balans brengen van je hormale systeem op een natuurlijke en verantwoorde wijze zwanger te worden. Geen hocus pocus, maar met gezond verstand. 

Een gezonde zwangerschap: Hoe kom ik fit mijn zwangerschap door en hoe leg ik een goede basis voor de ontwikkeling van mijn kindje? Wat doe ik aan vervelende kwalen als bekkeninstabiliteit, misselijkheid, vermoeidheid en zwangerschapsdiabetes? Bewegen is gezond, maar wat kan ik dan bet beste doen (in welke fase)? Welke oefeningen kan ik doen? Wat is voor mij persoonlijk een goed voedingspatroon en wat kan ik beter niet eten? Helaas is hier geen standaard recept voor…. natuurlijk zijn er algemene richtlijnen, maar iedereen is anders gebouwd, heeft andere genen, behoeften en voorkeuren. En mogelijk heb je vitamine-/mineralen/vetzuren tekorten, allergieën of intoleranties. Algemeen bekend is dat vitamine B12, foliumzuur en vitamine D belangrijk zijn tijdens de zwangerschap. Maar er zit nogal veel verschil in welke zwangerschapsvitamines je neemt…. veel (multi-)vitamines van de drogist bevatten namelijk synthetische vitamines die het lichaam niet goed kan opnemen/verwerken/omzetten en kunnen daardoor zelfs schadelijk zijn. Leer meer over onder andere vitaminen & mineralen, gezonde vetten, langzame koolhydraten, bouwstoffen, hormonen, neurotransmitters en personal nutrition.

De bevalling… Hoe bereid ik me voor? En hoe kom ik hier zonder al te veel kleerscheuren doorheen?! Wat kun je verwachten als je je eerste kindje krijgt?

Optimaal herstel: Hoe zorg ik ervoor dat ik na de bevalling weer snel en energiek op de been ben? En zeker niet onbelangrijk: dat ik lekker in mijn vel zit in een tijd waarin alles op zijn kop staat? Helaas blijven maar al teveel ladies jaren last houden van bijvoorbeeld bekkenklachten, slaapproblemen, een sterk wisselende suikerspiegel, overgewicht (of juist ondergewicht!), vermoeidheid, uitputtingsverschijnselen, depressie, stress.. Vaak heeft dit te maken met het feit dat je lichaam van veel belangrijke vitamines/mineralen/eiwitten/neurotransmitters is beroofd (zwangerschapsdepletie) en/of je hormonale systeem overhoop gehaald is. Ik help je om alles weer in balans te krijgen. Pfff, je bent er weer!

Motherhood: Tips en trics om de eerste jaren met je kindje goed door te komen en vooral jezelf niet te vergeten in de zogenaamde tropentijd. Er wordt veel gevraagd van moderne mammies: hoe houd jij alle ballen omhoog? Of is het oke om zo nu en dan lekker een bal (of 2 of 3) te laten vallen?
Zorg goed voor jezelf op gebied van voeding, leefstijl, beweging, slaap en ontspanning zodat je de stralende mama wordt die je graag wil zijn. En krijg handvaten om die stralende mama te kunnen blijven als je als 30-plusser richting de menopauze gaat.

Happy kids: Wat doe je als je baby een voorkeurshouding heeft? Wat kan er aan de hand zijn als je baby veel huilt, spuugt, slecht slaapt en/of onrustig en gespannen is? Probeer dan als moeder maar eens rustig en relaxt te blijven… No way, dat lukt je niet!  Als kinder-manueeltherapeut onderzoek en behandel ik kinderen van 0-18 met onder andere deze problemen, hoofdpijnklachten, gewrichtsproblemen, rug- en nekklachten.
Vanuit de orthomoleculaire geneeskunde (voeding- een leefstijl geneeskunde) is er veel wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van optimale, op de persoon toegespitste voeding en indien nodig veilige supplementen zoals vitamines en probiotica, bij verschillende aandoeningen en klachten, ook bij kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat de spijsvertering, neurotransmitters en hormonen (zoals dopamine & cortisol) een belangrijke rol spelen bij autisme en ADHD?

Je staat er niet alleen voor…

RelaxMom!

I’ve got your back!!!!

Heb een fijne dag 🙂

Inge